ფანქეიქი

როგორ მოვამზადოთ ფანქეიქი სახლის პირობებში?

იმისთვის, რომ დავიწყოთ ბლინების გამოცხობა ამისთვის საჭიროა ტაფა, რომელიც არ იკრობს. გავაცხელოთ ოდნავ დაბალ ტემპერატურაზე.
ერთმანეთში  ავთქვიფოთ შაქარი და კვერცხი, დავამატოთ კეფირი და სოდა. ჩავუმატოთ ცხიმი, ბოლოს კი ფქვილი რამდენსაცმოითხოვს. გამოგვივაერთგვარი კემისებური ცომი.
ამასბაში ტაფაც გაცხელდება. უცხიმო მშრალ ტაფაზე და ვასხხათ 2ს.კ ცომი თითო ფინქეიქისთვის. ცომი დასხმისთანავე კიდევ გაფართოვდება. შეგვიძლია დავასხათ მეტი ან ნაკლები ცომი, იმის მიხედვით, რამხელა ფენქეიქის გამოცხობა გვსურს.
გამოვაცხოთ მეორე მხრდიანაც, დავალაგოთ თეფშზე, მოვსხათ მურაბა, არაჟანი, თაფლი, ცოცხალი ხილი ან რაც გვსურს და მივირთვათ გემრიელად.
შემადგენლობა:

  • 2 ც  კვერცხი
  • 50 გრ  შაქარი
  • 400 მლ კეფირი
  • ვანილიანი შაქარი
  • 1ჩ.კ სოდა - ლიმონის წვენი ან 2ჩ.კ გამაფხვიერებელი
  • 2-3ს.კ ზეთი ან გამდნარი კარაქი
  • 200 გრ ფქვილი

Comments

Popular posts from this blog

როგორი მისალმების ფორმები აქვთ სხვადასხვა ქვეყნებს?

ებრაული ქორწილის ტრადიციები